Блага пченица со суво овошје

Треба да ја имаме на трпезата почесто, наместо десерт, но и како појадок или вечера. Може да ја комбинирате со разни додатоци, како мед, цимет, оревчиња, суво овошје и слично...

0
471

Кај нас пченицата најчесто се консумира за слави и за, не дај Боже, но не мора да е така. Напротив, би требало да ја консумираме што почесто, сама за себе, само со мед или евентуално, со малку шеќер, но и со оревчиња, суво овошје, зачини и други додатоци кои само ќе ѝ го збогатат вкусот.

Нашата читателка Ана Радованац ни испрати фотографија од нејзината блага пченица направена без повод, само како здрав десерт во форма на цвет, па можете да ја искористите како идеја за да ги натерате и оние кои досега не биле многу заинтересирани, барем да ја пробаат.

loading...