Трговски центар кадешто сè е рециклирано (ВИДЕО)

Шведскиот трговски центар ReTuna е првиот трговски центар во светот во кој секој предмет е од втора рака, рециклиран, надграден, реупотребен

0
163

Понекогаш иновациите доаѓаат од најмалите, најзафрлените места. Ескилстуна е мал, но широк и зелен град околу 60 милји од Стокхолм. Нема ништо впечатливо во него – освен ReTuna. Огромна индустриска зграда со фасада со боја на ‘рѓа, концепт центар кој продава само рециклирани предмети.

Тука можете да најдете сè, од целосно реставрирани стари телевизори и мебел до облека.

Уште една паметна работа во сето ова е локацијата – веднаш до градскиот центар за рециклирање.

The shopping mall where everything is recycled

Welcome to the Swedish shopping mall where every single item is second hand 🙌via People Fixing The World

BBC 发布于 2019年6月25日周二

Фото: Retuna.se