Повеќето од производите на саемот не се редовно достапни во главниот град, а станува збор за традиционална и органска храна, зачини, чаеви, регионални алкохолни пијалоци, природна козметика и облека. Саемот ќе се одвива од 11-ти до 13-ти ноември, а влезот ќе биде слободен за сите посетители.
Локалните акциони групи (ЛАГ-ови) се здруженија на граѓани сочинети од претставници на јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од 2-4 соседни рурални општини. Здруженијата се основани како дел од воведувањето на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот за локален економски развој во руралните средини. Во таа рамка, ЛАГ-овите го организира овој саем како можност за презентирање на квалитетни и иновативни производи од руралните средини пред поголема публика на потрошуваци, со крајна цел да го помогнат проширувањето на малите бизниси преку зголемување на побарувачката за нивните производи.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here