како да го искористите остатокот од зелена салата?

Зошто да не пробате да си пораснете малку салата во домашни услови, наместо да го фрлате остатокот, односно, дното на салатата кое обично завршува во кантата за отпадоци

0
147

Сè што треба да направите е да го отсечете дното од зелената салата и да го ставите во мал сад со вода. Садот треба да биде плиток, но доволно широк. Проверувајте ја водата на секои неколку дена.

Ако врвот е понизок и нивото на водата мора да биде ниско. Исто така, ако е водата слузава, би требало да ја замените. За околу две недели, ќе добиете половина главица зелена салата.

Фото: Unsplash