Како да направите „сланина“ од лушпа од банана?!

Дури и мајмуните ги фрлаат лушпите од банана, ама луѓето кои се преокупирани со намалување на отпадот се возбудуваат околу секој нов интересен рецепт што ќе го видат и едноставно мораат да го испробаат. Повелете еден таков

0
182

Ние се уште не сме го испробале…а којзне и дали ќе го испробаме. Лушпите од банани се и онака сомнителни…органски дефинитивно нема да најдеме.

Секако, за да го намалиме отпадот ние од секогаш сме ги фрлале во градината. Велат дека се добри за почвата. Ако некогаш баш толку ни се јаде сланина, можеби и ќе го пробаме овој рецепт, а можеби е подобро во таков „итен случај“ да пробаме вистинска?!

Фото: Инстаграм