Направете сами: Од шипки до витамин Ц во прав

Ова е идеја на една наша читателка која признава дека не е баш лесно да се наберат и да се исчистат шипките, па да се извадат семчињата. ама, ако е за утеха, потоа полесно се мелат

0
135

Нашата читателка Ана неодамна набрала шипки и освен тоа што дел од нив суши за чај, решила од останатите да направи домашен витамин Ц во прав.

Како што вели, тешко се берат, уште потешко се чистат, односно се сечкаат врвчињата, па се сечат на пола, се оставаат да се исушат и потоа семчињата полесно се вадат.

Е потоа е веќе лесно, ги мелете и добивате домашен витамин Ц во прав.

Ако набравте шипки, пробајте па јавете што направивте.