Сушени жолчки наместо пармезан?

Велат дека сушените жолчки можат да им дадат на тестенините посебен вкус, дури и подобар од оној на пармезанот

0
191

Состојки:

1¾ шолја кошер сол

1¼ шолја шеќер

4 големи жолчки

Растително масло во спреј

Начинот на приготвување погледнете го во видеото:

How to Make Cured Egg Yolks

If you're not curing your egg yolks yet, what are you waiting for? WATCH MORE: http://bonap.it/8qIKEC2

Epicurious 发布于 2018年2月24日周六

Фото: Пинтерест