Што сѐ можете да направите во калап за мафини?

Според некои записи, првиот калап за мафини го направил Хари Пан уште во 1770 година. Веруваме дека би бил шокиран кога би можел да види за што сѐ денес ги користат овие калапи.

0
552

Еве 5 одлични предлози за употреба на калапите за мафини на нов начин.

  1. Ќофтиња во тава за мафини

Можете да ги направите вашите ќофтиња многу поедноставно. Само измешајте ја смесата за ќофтиња, распоредете ја во калапите и печете ги на 200 степени 30 минути. Гарнирајте со пире од компири.

u kalupu za mafine

Извор: FoodNetwork

  1. Гнезда од шпагети

Послужете ги вашите шпагети со сирење на нов начин. Направете ги како и обично (само внимавајте да не ги кршите, оставете ги да останат цели) и со вилушка завиткјте ги во облик на гнезда, ставете ги во калапи и испечете ги на 210 степени 10 минути.

u kalupu za mafine

Извор: FamilyFreshCooking

  1. Наопаку

Свртете ја тавата за мафини наопаку и нанесете ја смесата за колачиња на калапите. Печете ги на 180 степени 10 до 15 минути и користете ги како јадливи корпи за сладолед и овошје.

u kalupu za mafine

Извор: блог Maikonagao

  1. Скара – сосови и салати

За помалку неред кога се прави скара, послужете ги сосовите и салатата во калапи за мафини.

u kalupu za mafine

Извор: WholeLiving

  1. Ледени десерти

Во тавата за мафини можете да замрзнете сладолед или чоколадо со овошје, кремови, но и за да послужите разни деликатеси.

u kalupu za mafine

Извор: RedBookMag

Фото: Pixabey