Чоколадни чашки

Кога сме кај стимулативните десерти ништо не може да го победи чоколадото. Студиите покажуваат дека луѓето повеќе уживаат во чувството кога темно чоколадо им се топи в уста, отколку кога се бакнуваат. Причината за тоа е фенилтиламинот, „хемикалијата на љубовта“ која што ослободува ендорфини кои прават да се чувствуваме добро. За најдобри резултати, научниците советуваат … Continue reading Чоколадни чашки