Денови на словачка гастрономија во „Пелистер“

Словачките специјалитети ќе ги приготвува шеф готвачот Томаш (Томче) Хвостек од СУЗА Братислава.

0
1432

Денови на словачката гастрономија ќе се одржат од 10 до 16 мај во ресторанот „Пелистер“ во Скопје.

Словачките специјалитети ќе ги приготвува шеф готвачот Томаш (Томче) Хвостек од СУЗА Братислава.

Ова е втор пат во историјата на словачко-македонските односи како се одржуваат овие Денови.

– Со задоволство ве очекуваме да се сретнеме при словачката храна, вино и пиво – велат организаторите.