Еве како да си ја разубавите чинијата

Цвеќенце, стебленце, сонценце,...не треба многу за да си ја направите забавата сами и да добиете чинија поубава од слика

0
287

Некогаш некои работи се случуваат спонтано, па така и еден обичен брз ручек се претвори во убава чинија во која се најде стебленце од брокула, цвет од зрна црно кардонал грозје, ливченца босилек, сонце од лут сос и 2-3 сончеви зраци од мајонез, тиквички со парче жолто сирење и малку од залихите кцана сол….ако имате, ако не, може и нешто по ваш избор: ноктец, оригано, шарена сол,…

Ако имате проблематични деца кога станува збор за консумирање на зеленчук и овошје, понудете им ги сервирани на овој начин.