Еве како изгледа берењето и зреењето на банани (ВИДЕО)

Иако додека стасаат до нас поминуваат половина свет, со години веќе имаат стабилна и релативно ефтина цена. Конечно, поефтини се или пак имаат иста цена како грозјето кое кај нас расте во изобилие

0
463

Бананите се прв избор кога станува збор за мали деца, за стари луѓе или кога одите да посетите болен човек. Тие се богат извор на калиум, ефтини се и здрави, а нивната цена веќе со години е стабилна и ниска.

А еве како изгледа процесот на берење и на зреење на бананите.

https://www.facebook.com/GeniusClub.KeliNetwork/videos/335956457133562/