Имате проблем со камења во бубрег?

0
653
Бубрежните камења се кристални агрегации на растопени минерали во урина кои обично се формираат во бубрезите или бешиката и предизвикуваат силна болка кога минуваат низ нив.
Симптом кои упатува на постоење на камења е за жал, силната болка, а додека да се појави болката, други симптоми речиси и нема.

Фото: Unsplash