Јагоди со чоколадо

0
1723

Состојки:

480 г чоколадо
2 лажици путер
450 г јагоди со зелени ливчиња

Приготвување:
1. Ставете чепкалка на врвот од јагодите.

2. Стопете ги чоколадото и путерот. Држејќи ги јагодите за стапчето натопете ги во чоколадата. Свртете ги јагодите и оставете чоколадото да се стврдне.