Како да ги исушите жолчките и да ги употребите место пармезан?

Велат дека сушените жолчки од јајце можат да ѝ дадат на пастата посебен вкус дури подобар и од оној на пармезанот

0
168

Состојки:

1¾ шолја кошер сол

1¼ шолја шеќер

4 големи жолчки

Растително масло во спреј

Начинот на приготвување погледнете го во видеото.

How to Make Cured Egg Yolks

If you're not curing your egg yolks yet, what are you waiting for? WATCH MORE: http://bonap.it/8qIKEC2

Posted by Epicurious on сабота, 24 Февруари 2018