Кога немате вага, а треба да измерите шеќер, брашно, мед…

Погледнете колку грама има полна супена лажица шеќер, брашно, мед... или шолја ориз, гриз... колку е тешко парче леб

0
1631

Рамна супена лажица:

15 г шеќер
10 г шеќер во прав
10 г мелени ореви, бадеми, лешници
10 г брашно
15 г вода, млеко, масло
20 г мед

Полна шолја за млеко:

100 г шеќер
90 г брашно
100 г гриз
135 г ориз

Парче леб има околу 15 грама, а една земичка околу 50.