Кога пилешкото месо е зготвено?

Еве како да проверите дали пилешкото е зготвено.

0
1265

Кога се готви пилешко месо или мисирка, топлината најтешко стасува до местото каде што се спојуваат копаните и градите. Еве како да проверите дали пилешкото е зготвено:

– Засечете ја кожата каде што се спојуваат копаните и градите.
– Боцнете го месото во делот каде што е најдебело.
– Ако истече чист сок, значи пилешкото е добро зготвено, ако течноста е се уште розова, вратете го пилешкото во тавата и печете уште половина час.