Најоткачениот сладолед на светот (ВИДЕО)

Дондурма е името на турскиот сладолед што се тегне како мастика, а процесот на правење е вистински перформанс.

0
484

Дондурма е името на овој леплив турски сладолед кој полека го освојува светот. Лепливоста и растегливоста на оригиналниот турски сладолед доаѓа од природни состојки како што е на пример салепот. Се подготвува рачно, а целиот процес на правење е вистински перформанс.

Dondurma, Chewy Ice Cream from Turkey, Is Coming to the U.S.

Ice cream lovers are definitely going to want to try this

Posted by NowThis on Четврток, 12 Април 2018