Нов тренд: Авокадо кафе

Во екот на авокадо-трендот само беше прашање на време кога и авокадо кафето ќе стане дел од приказната. Овој најнов тренд доаѓа од Австралија а полека се шири и во останатите делови од светот

0
246

Дали станува збор за желба кафето да се направи поздраво или е се само обид за следење на актуелниот тренд не е познато, но ете, од Австралија ни доаѓа авокадо кафето.

Некому едноставно му паднало на памет еспресо кафето со млеко, наместо во класична шолја, да го послужи во лушпа од авокадо.

Освен во Австралија, авокадо кафе се служи и во Турција, а полека почнува да се појавува и во останатите делови од светот.