Оваа намирница лекува гасови и надуеност

Само 1 лажица на ден за здрав стомак

0
3881

Надуениот стомак и гасовите често можат да претставуваат голем проблем, а еве како да го решите лесно и ефтино со помош на само една намирница што сигурно ја имате дома.

Надуеноста и гасовите создаваат болки во стомакот и прават човек да се чувствува непријатно. Еве како да го решите овој проблем на природен начин.

Решението се крие во јаболковиот оцет кои во себе содржи две клучни состојки за здраво варење и работа на цревата – пектин и дигестивни ензими.

Пектинот е скроб кој ја поттикнува работата на добрите бактерии во цревата и помага храната правилно да се разложи во текот на варењето.

Дигестивните ензими се важни за производство на стомачна киселина која исто така го поттикнува варењето.

Ако ви е стомакот надуен и имате гасови помешајте две лажици јаболков оцет во чаша врела вода и пијте секој ден.

Стручњаците истакнуваат дека јаболковиот оцет може да ве ослободи од надуеноста која е предизвикана од труење со храна, но за скеој случај, пред консумирањето на овој природен лек посоветувајте се со лекар.