Сакате ли да изнајмите куќичка за одмор направена од чоколадо?

Куќа за одмор изработена од 1,5 тони чоколада се отвори во Севр, предградие на Париз. Во неа може да се сместат до четири гости, има рибник од бело чоколадо и чоколаден кревет.

0
150

Во Севр, предградие на Париз се наоѓа чоколадна колиба од 18 квадратни метри дизајнирана од чоколадо, од страна на скулпторот Жан-Лук Делузо. Сите чоколади во куќата всушност се јадат, а во престојот во оваа чоколадна колиба е вклучена и работилница за чоколадо.

Понудата за престој во чоколадната колиба можете да ја најдете на Booking.com.

Не, ова не е едноставно куќа исполнета со чоколадни предмети. Тоа е куќа која е направена целосно од слатки работи.

 

Колибата може да прими до четири гости, кои ќе се најдат опкружени со чоколадни ѕидови, под чоколаден покрив, со чоколаден камин, салон, часовник, чаши, книги и луксузен чоколаден лустер.

Но, тоа не е сè. Гостите, исто така, ќе најдат многу чоколадни предмети и надвор од колибата кадешто се наоѓа езерце со патки од бело чоколадо и чоколаден цветен кревет.

Добрата вест за зависниците од чоколадо е дека многу од прекрасните предмети во куќата всушност се јадат. И покрај тоа што ќе бидат опкружени со чоколади, гостите кои имаат среќа да резервираат престој, исто така, ќе имаат можност да научат како да направат вкусен десерт во работилница посветена на правење персонализирани мини-чоколадни куќички.

Жан-Лук Делузо изјавил: „Никогаш не помислив дека ќе имам можност да изградам чоколадна колиба во која ќе може да се спие. Се надевам дека гостите ќе уживаат во можноста да уживаат во едно такво слатко и единствено место за престој“.