Сокот од горчлива диња ги лекува најопасните видови рак

Ефектот на ова растение врз ракот се забележува кај рак на дојка, простата, дебело црево, црн дроб, желудник, леукемија. Најновата студија покажала дека сокот од горчлива диња дејствува цитоксично и врз карциномот на панкреас.

0
899

Карела, уште позната и како горчлива диња, има издолжен облик и потсетува на краставица.

Иако растението е познато по својата лековитост, повеќето здравствени придобивки дури неодамна станаа актуелни во западната медицина. Оваа билка е посебно позната во Јапонија, поточно во Окинава, каде што жителите се познати по својата долговечност.