Супер трик со лимон

0
402

Доколку ви требаат само неколку капки лимон, за во супа, чај, за да ја зачините салатата или да додадете во некој колач, нема потреба да го сечете целиот лимон како што тоа вообичаено го правите.
Доволно е со малку подебела игла (за плетење) да дупнете две дупки, да исцедите колку што ви треба, а лимонот ќе се зачува како да не сте го ни начнале.