Тамагојаки: јапонски омлет на скара (ВИДЕО)

Ако некогаш сте биле во Токио, можеби веќе сте пробале, но ако не сте, сигурно ќе ви биде интересно да видите како се подготвува еден вид на јапонска улична храна позната како Тамагојаки, односно, јапонски омлет

0
183

Овој вид на јапонска улична храна е вид на јапонски омлет, која се прави на скара, со тркалање неколку слоеви матени јајца во правоаголен сад наречен makiyakinabe.

Japan Street Food – JAPANESE OMELETTE Tamagoyaki

This is five star not street food ??Credit: Newsflare

Posted by Daily Viral Stories on Четврток, 23 август 2018