ВИДЕО: Како се прави сендвич во вселената?

0
227

НАСА објави видео во кое еден од искусните астронаути објаснува како тие си ги прават сендвичите во вселенската станица. Тие, наместо леб, користат тортилји, а најмногу проблеми им задаваат летечките состојки кои понекогаш знаат да завршат на неочекувани места. Токму од таа причина астронаутите користат лепливи ленти кои ги поставуваат на рамни површини за да ги залепат намирниците за сендвичи и другата храна, па дури и тортилјите.

„Има многу работи на кои мора да мислите кога јадете тука“, објаснува астронаутот во видеото на НАСА, со насмевка на лицето.