Вистинско време за подварок со чадено месо

Во овој период од годината мора барем еднаш да се направи подварок од кисела зелка потпечен во рерна...само треба да се знае кога е доста...а можеби и не треба

0
1708

Подварокот се прави со многу масло, па затоа немојте да штедите, ставете маслиново масло (помас), свинска маст или обичен зејтин, добро испржете ја зелката, а потоа ставете ја во рерна заедно со претходно сварена чадена свинска коленица во рерна и бидете трпеливи.

Кога ќе седнете да маса наполнете ја чинијата, ставете си чаша црвено вино и уживајте зашто … како подварок ништо не е…