Знаете ли колку шеќер има во една лажица кечап?

Мерката за употреба би требало да биде најмногу 1 лажица, но кој става кечап со лажица и кој застанува на само 1 лажица?

0
235

Кечапот е составен дел од исхраната, го јадеме со сѐ и сешто, но дали некогаш сте се прашале колку шеќер содржи?

Откако ќе дознаете, можеби ќе ја намалите неговата употреба. Една лажица кечап има 4 грама шеќер. Тоа е повеќе од кекс со парченца чоколадо.

Фото: Pixabey