Наместо пржени лепчиња
Полесен, побрз начин, па и повкусен начин за да испржите стар леб е овој, исечкан на малипарчиња и во комплет со сирење
Нашиот читател Стефан Русевски си го поедноставил омилениот појадок – пржени кришки леб со јајца. Ако и вие го сакате овој стар добар појадок, направете го по овој рецепт. Наместо да пржите кришка по кришка леб и да си го послужите со парче сирење, направете вака:
Исечкајте го стариот леб на мали парчиња.
Изматете Јајца, измешајте внатре рендано биено сирење и прелијте го лебот. Измешајте убаво и истурете ја содржината да се пржи на врел зејтин.
На крај , ако ви фалат калории, изрендајте и малку путер и дополнително уште малку рендано бело сирење.