ТРЕНД

Моите здрави навики започнуваат во кујната – со dmBio!

Во изминатиов период размислувавме за здравјето повеќе од кога било, но и за нашата врска со природата. Многумина од нас ја искористија можноста да...

ГОТВАМ И СЛИКАМ

ШЕФ

Лошо е чувството да имаш деца, а да не знаеш што...

Наместо во ресторан, него го запознавме преку ТВ екраните и неговото кулинарско шоу „4 Сезони“. Во тој период беше вистинска ѕвезда, а луѓето, најмногу...

КОЛУМНА

ХРАНАТА ЛЕК

Откриени изненадувачки ефекти на јогуртот врз имунитетниот систем

Многу луѓе консумираат јогурт затоа што се свесни за неговите придобивки од калциумот, пробиотиците и протеините до ненадејната леснотија на консумирање кога ви треба...

Чудотворниот лук и други намирници што го намалуваат холестеролот

Неправилната исхрана - прекумерната потрошувачка на храна од животинско потекло (месо и месни производи, млеко, високо-масни сирења…) и производи базирани на преработен шеќер и...

Не е секој лек горчлив, а овој руски еликсир е вистинска бомба

Првиот индикатор дека нешто не е во ред во нашето тело е крвната слика. Ниските нивоа на хемоглобин и анемија го спречуваат нашиот имунитет...

Најевтиниот лек за висок крвен притисок

Здравата исхрана е важна за целиот организам, особено за кардиоваскуларниот систем, имунитетот и дигестивниот систем. Кардиологот д-р Алејандро Јунгер вели дека секој што сака да...

ДЕТСКО МЕНИ

ДИЕТИ

РЕСТОРАНИ