Замрзнатиот грашок можете да го подготвите на начин што ќе го зачува совршениот вкус и ќе го направи вистински специјалитет. Тоа е многу едноставен и брз начин да го приготвите денешниот ручек.
Го подготвувавме замрзнатиот грашок така што го истуравме од кесичката во врела вода.
На тој начин, често излегува кашест и невкусен, но постои друг, правилен начин за да го добиете највкусниот грашок.
Дополнителни совети за готвење грашок, пченка и друг замрзнат зеленчук:
Никогаш не дозволувајте вашиот зеленчук да зоврие.
Во грашокот или пченката додадете малку шеќер. Тоа ќе ја подобри природната сладост на овој зеленчук.
Чекор-по-чекор: совети за најдобриот грашок:
- Прво во тенџере испразнете ја кесичката со замрзнат грашок.
- Одозгора додадете шест лажици путер, лук и малку шеќер.
- Се динста на средна топлина додека не се растопи путерот и додека не се свари грашокот.
- Зачинете со сол и бибер, па послужете.