Вистински начин на кој се подготвува замрзнат грашок

Фото: Unsplash
52

Замрзнатиот грашок можете да го подготвите на начин што ќе го зачува совршениот вкус и ќе го направи вистински специјалитет. Тоа е многу едноставен и брз начин да го приготвите денешниот ручек.

Го подготвувавме замрзнатиот грашок така што го истуравме од кесичката во врела вода.

На тој начин, често излегува кашест и невкусен, но постои друг, правилен начин за да го добиете највкусниот грашок.

Дополнителни совети за готвење грашок, пченка и друг замрзнат зеленчук:

Никогаш не дозволувајте вашиот зеленчук да зоврие.

Во грашокот или пченката додадете малку шеќер. Тоа ќе ја подобри природната сладост на овој зеленчук.

Чекор-по-чекор: совети за најдобриот грашок:

  1. Прво во тенџере испразнете ја кесичката со замрзнат грашок.
  2. Одозгора додадете шест лажици путер, лук и малку шеќер.
  3. Се динста на средна топлина додека не се растопи путерот и додека не се свари грашокот.
  4. Зачинете со сол и бибер, па послужете.