Зошто толку многу луѓе умираат од рак? Теории за потеклото на канцерогените болести и радиестезијата

Фото: Pexels
1.035

Ако прогуглате малку ќе најдете различни теории, а една од нив е теоријата според која причина за ракот се патогените зрачења. Овие пак се поврзани со радиестезијата. Наскоро во Скопје гостува најпознатиот радиестезист на овие простори – Душан Ковачевиќ.

Сигурно барем еднаш во животот сте слушнале за радиестезија, за патогени зрачења, подземни води и слично, но дали знаете што точно значат овие термини?

И дали сте се запрашале зошто денес умираат од разни малигни болести повеќе луѓе од кога било досега, иако медицината ја има најсовршената можна опрема за дијагностика, најнови знаења од генетика, микробиологија, фармација, хирургија, радиологија, хемотерапија и други специјалности?

Ако прогуглате малку ќе најдете различни теории, а меѓу другото и овој текст кој се занимава главно со една од, како што пишува, трите теории за појавата на ракот. Станува збор за теоријата според која причина за ракот се патогените зрачења.

Оваа теорија е најстарата теорија и како што велат таму, единствената докажана теорија со долгогодишно научно и клиничко истражување (25.000 експерименти од д-р Ернст Хартман, кои целосно ја потврдиле валидноста на оваа теорија).

Ви пренесуваме дел од текстот:

„Многу лекари веќе станаа доволно свесни и „лично ја прифатија“ оваа теорија за потеклото на ракот и првенствено ги заштитија своите ординации, станови и куќи. Оваа теорија се потврдува секојдневно во практиката на радиестезијата. Научното проучување на поврзаноста на патогеното зрачење и појавата на ракот започнало на 5 јуни 1930 година, кога свештеник – добро познат радиестезист, член на меѓународното здружение на радиестезисти, отец Рандоалд, објавил научен труд во кој во повеќе од 100 случаи ја докажал директната поврзаност на изложеноста на човечкиот организам на зрачењето на подземни водни текови, како што ги нарекол „непријателот од подземјето“, со ракот. Тогаш многу работи со епитетите „технички, електрични, електронски“ не постоеле, луѓето живееле помалку стресно, побавно, храната била поквалитетна и поздрава, со многу повеќе витамини и природни минерали од денес. Облеката и обувките се правеле од природни материјали, станбените згради биле направени од тули, без арматури, со доста дрвен материјал, мебелот бил од природно дрво, а сепак луѓето се разболувале од малигни заболувања. Отец Рандоалд ги открил причините за овие болести – ПАТОГЕНО ЗРАЧЕЊЕ ОД ЗЕМЈАТА.

Дотогашното познавање на радиестезијата овозможило во 1930 година во Швајцарија да се започне со изработка на првата заштитна направа, која нејзиниот пронаоѓач Лео Нусбаумер го нарекол „Репулсор“. Овој заштитен уред се продавал во 15 европски земји, Бразил, Куба, Тунис, Мароко, Турција. Една од европските земји во која тогаш (само во „побогатите куќи“) инсталирале „Репулсор“, било Кралството Југославија.

Докторот по медицина и радиестезист Ернст Хартман, по 25.000 научни и лабораториски експерименти, го докажал непосредното влијание на центрите на геомагнетната глобална мрежа, наречени по него Хартманови јазли, врз развојот на малигните заболувања. Д-р Хартман ги објавил резултатите од долгогодишното истражување во две книги „Krankheit als Standort problem“ (болест како проблем на местото на живеење). На медицинскиот симпозиум тој го изјавил следново:

„На местото каде што спиел болниот од рак, мерењата можат да откријат многу опасна геопатогена точка, каде никој никогаш не треба да седи или спие долго време. Доколку таа точка не се неутрализира, по неколку години во тој простор повторно ќе се појави ново канцерогено заболување “.

Семинар за радиестезија во Скопје

Деновиве наидов на најавата за семинар за радиестезија со Душан Ковачевиќ, легенда кој го прегледал секое ќоше на Земјината топка.

Тоа што е стетоскопот за докторите, за него се „рашљите“. Со нивна помош умее да ги определи позитивните и негативните зрачења во околината и точно да укаже на потенцијалната опасност што му се заканува на здравјето на луѓето. Ковачевиќ го обиколил целиот свет со рашљите во чанта. Испитал 20.000 луѓе и околу 10.000 објекти. Во Кувајт неговото доаѓање во 2009 година го покриле сите медиуми, а шест месеци тој бил гостин на владејачкото семејство на шеикот Сабах и влегол во сите 120 одаи на семејството, велат во најавата.

Што е радиестезија?

Радиестезија е всушност откривање на надворешно зрачење и отстранување на штетните последици врз живите организми од штетното зрачење, како од почвата и околината, така и од вселената.

Радиестезијата не е паранормална или парапсихолошка способност за откривање на зрачење во вселената и човечкото тело. Всушност, тоа е способност на човекот со помош на едноставни помагала да сними појави кои се надвор од можноста за видливо набљудување, пишува порталот „Алтернатива за вас“.

Овој феномен сè уште не е научно објаснет, но неговото постоење не може да се оспори. Првите пишани траги од примената на радиестезијата датираат од 2590 година п.н.е., а се однесуваат на изградбата на „здрави“ живеалишта во древна Кина, првенствено на царските палати.

Келтите, Етрурците и Медијците применувале радиестезија. Римјаните ја користеле за да пронајдат вода за пиење и термална вода, погодни места за изградба на храмови, светилишта и здрави живеалишта.Во средниот век со радиестезија се откриваат подземни наоѓалишта на различни руди.

Првите научни испитувања ги направил германскиот доктор на науки Јоханес Валтер (1860-1937).

Радиестезијата се занимава исклучиво со пронаоѓање енергија, односно зрачење. Во случај да се присутни лоши енергии, со нивното откривање можеме да ги намалиме последиците или да дејствуваме превентивно.

Радиестезијата не е фантазија

Ако радиестезијата е позната и препознаена уште во древна Кина како почитуван метод во применетата медицина, зошто денес е толку слабо позната овде?

Кога не е во состојба да ги разбере природните појави, човекот има тенденција да им припише натприродни својства.

Лошата репутација која ја придружува радиестезијата е пред сѐ предизвикана од незнаењето и нејзиното вклучување во групата на ненаучни категории и вештини.

Проблемот лежи во нас, во нашата ментална структура. Поговорката што најдобро зборува за ова е дека „вистината тешко продира во умот што ѝ се спротивставува“.

Радиестезијата не е фантазија, бидејќи во неа работите не се случуваат надвор од законите на физиката, туку наспроти познатите закони на физиката.

Значи, не се работи за ништо натприродно, туку за нешто што постои во природата, што нè опкружува. Со познавање на радиестезиските закони, многу болести можат полесно да се избегнат или да се излечат, пишува порталот.

Според нив, радиестезијата може да му овозможи на човекот да живее здрав живот доколку вистински се применува во многу области од секојдневниот живот.

Заштита на просторот и луѓето од штетно зрачење

Приказните од минатото велат: „Прадедо ми ставаше слама под креветот за да се заштити“.

Дедо ми ставаше костени под креветот, а кога бев мал, татко ми ставаше алуминиумска фолија под мојот кревет за да ме заштити од штетното зрачење на подземните водни текови. Претходно за нив се знаеше и се зборуваше повеќе.

Со оглед на тоа што поранешните времиња биле подобри во енергетски поглед, овие елементи од природата и други практични помагала веројатно биле доволни.

Штета од технологијата

Стапката на заболени од рак е зголемена со развојот на индустријата, електрификацијата и моторизацијата, со изградбата на радио предаватели, со употребата на нови материјали, машини и уреди и со непочитување на принципите на здрав начин на живот.Многу научници предупредуваат на директната поврзаност помеѓу ракот и патогените зрачења.

Нивната бројност и јачина сѐ повеќе го загрозуваат човековото здравје и живот паралелно со зајакнувањето на цивилизацијата. Многу луѓе се жртви на крајностите на она што се нарекува цивилизација. Во станбен или деловен простор, каде што се присутни патогени енергии или има малку биоенергија, има малку здравје и многу болести.

Најкомплетното објаснување може да се најде во преводот на книгата на францускиот експерт Жак Ла Маја – „Медицина на домувањето“.

Тој вели: „Човекот е вител од електрони, суштество кое се состои од суптилни вибрирачки честички, како такви потопени во океанот од микро-енергии, кои потекнуваат од различни средини и од различни предмети“.

Поради влијанието на таквите енергии, „наместо систематски прегледи на луѓето, неопходно е систематски да се прегледуваат нивните живеалишта“.

Во оваа сеопфатна книга објавена пред 25 години, невропсихијатарот Др. Никола Видев во предговорот напиша:

„На основа на четиригодишни тестови во домовите на неколку илјади пациенти, колку и да звучи чудно, одговорно како лекар тврдам дека повеќе луѓе се разболуваат од геопатолошки и технички зрачења отколку од сите инфекции и вируси.

Загрижувачки е што после толку години ништо не се сменило, барем во однос на предупредувањето на населението за можните последици.

Како да е општ интерес да има што повеќе болни!

Трагично е и тоа што повеќето луѓе ги игнорираат експертите од областа на мерењето на штетното зрачење.

Штетните зрачења од земјата, земјата и од вселената влијаат на живите суштества – растенијата, животните и луѓето, пред сѐ, на нивното однесување и реакции, но и на создавање услови за појава на болни состојби, особено во услови на пренатрупаност, прекумерна урбанизација и индустријализација и сѐ позачестени појави на еколошки катастрофи.

На пазарот има различни заштити од штетно зрачење.

Во масата на вакви помагала или помагала, оргонските уреди се издвојуваат како најдобри заштитно-терапевтски средства на денешницата.

Енергијата произведена од овие одамна измислени уреди има научна основа.

Ова се единствените заштитни средства чиј состав наликува на човечкиот организам, а нивното позитивно дејство е слично на активноста на живиот организам.

Оргонитот има органска – неорганска – кристална структура, која е сродна со човечкиот организам:

органската компонента (смола) е сродна со крвната плазма;

металната компонента е сродна на железото од хемоглобинот;

кристалната компонента е сродна на нашата свест.

Со својот состав, оргонскиот уред ја апсорбира и обработува штетната енергија, на пример штетното зрачење кое го испуштаат електронските уреди.

Потоа ја претвора во позитивна енергија и со неа го пополнува просторот во својот домет.

Можеме да кажеме дека на овој начин штетата ја претвораме во наша предност.

Како вечен генератор на позитивна енергија, на оргонит не му треба напојување или одржување.

Вградените кристали во внатрешноста на оргонитот немаат потреба од чистење, бидејќи оргонскиот уред не акумулира негативна енергија.

Оргонитот е, едноставно кажано, исклучително вреден предмет. Неутрализира бројни штетни зрачења и ги трансформира во лековити енергии, оставајќи зад себе чист простор. Затоа се нарекува терапевтски уред.

Реагирајте на време

Без разлика дали се добри или лоши, нашето тело добива енергија без наше знаење.

На самиот почеток на влијанието на штетните енергии врз телото, симптомите се прилично благи така што луѓето не обрнуваат многу внимание на нив.

Подоцна, ваквите здравствени нарушувања се претвораат во болест.

Добрата вест е дека телото може да се исчисти од оваа негативна енергија со неутрализирање на штетното зрачење.

Долготрајниот престој во простори со позитивна енергија може да го обнови и ревитализира телото.

Единствен услов за тоа е отворен ум и навремена реакција.

Теории за потеклото на малигните заболувања

20 век беше век на интензивен развој на индустријата, електрификација, моторизација, глобални телекомуникациски и мобилни комуникациски мрежи, изградба на бројни ТВ и радио предаватели, радарски системи за локално и глобално надгледување на воздушниот простор, за набљудување за воени и цивилни цели, изградба на бројни базни станици за мобилни телефони, исклучително интензивна компјутеризација, автоматизација на производните процеси, интензивна урбанизација и примена на многу нови градежни материјали, нови технологии, многу машини и уреди кои го подобруваат животниот стандард, Многу често, сведоци сме дека онаму каде што се одвива каков било облик на човечка технолошка активност, прво се уништува природата и живите суштества во таа природа, а потоа преку нездравата изградба на станбени и работни објекти штетните ефекти се засилуваат и го загрозуваат здравјето и животот на луѓето кои живеат во таква нездрава средина.

Веќе на крајот на 19 век, многу напредни европски научници, лекари, професори, свештеници, физичари, а кои сите биле истовремено и квалификувани радиестезисти, ја открија врската помеѓу малигните и другите болести и изложеноста на човечкото тело на подземни патогени зрачења. . Во тоа време се знаело само патогеното зрачење од подземните водни текови и „зрачењето кое излегува од земјата“, а само преку упорна истражувачка работа во првата половина на 20 век и подоцна било откриено многу опасното патогено зрачење што го знаеме денес во форма на глобалната мрежа на Хартман, дијагоналните мрежи на Кари, мрежите на Витман, пирамидите на зрачење на Бершнајдер, атомскиот кубен систем на Бенкер.

Интензивниот технолошки развој на човештвото, како и непочитувањето на здравите принципи на живот, здравата исхрана, градењето на енергетски непроверени градилишта, на мочурливи локации, употребата на енергетски недоволно совршени и здравствено-недоволно проверени градежни материјали, како и секојдневната употреба на бројни технолошки достигнувања… всушност влијаеле на зголемување на бројот на заболени од рак и други тешки хронични или автоимуни болести. Многу научници – радиестезисти (доктори, инженери, физичари, геобиолози) во исто време во Франција, Германија, Швајцарија повеќе од 100 години во своите написи, трудови, книги и други дела континуирано предупредуваат за директната врска помеѓу ракот и патогените зрачења, чиј број и интензитет почнува да се зголемува, го загрозува човековото здравје и живот сѐ повеќе како што се зголемува степенот на цивилизациски развој. Денес, ефектите од патогеното зрачење се толку одлучувачки за животот и здравјето што човек тешко може да живее во станбена зона ако претходно не се заштитил од влијанието на многу силни патогени енергии во самиот станбен (работен) простор и надвор од него.

Во Франција и Германија уште во 1933 година почна да се развива новата научна дисциплина „ГЕОБИОЛОГИЈА“ која денес е посебна наука и го проучува влијанието на геопатогеното зрачење врз здравјето и животот на луѓето.

Класичната медицина, во таа исклучително голема брзина на технолошки развој на цивилизацијата во 20 век, очигледно не успеала доволно брзо „методолошки“ да се прилагоди на тој технолошки напредок. И покрај екстремно големите откритија и модернизацијата на опремата за дијагностика и третман, и покрај многубројните нови лекови и зголемениот број на фабрики за лекови кои станаа „светски мултинационален фармаколошки систем“, денес сѐ уште доминира куративниот принцип на лекување наместо превентивниот.