Како полесно да изрендате цвекло, но и да не ги извалкате рацете?

Фото: Фејсбук
1.701

Сигурно ви е тешко рендањето на цвекло, а бидејќи е исклучително здраво, вреди да ги прочитате овие совети

Многу готвачи навистина не го сакаат процесот на рендање цвекло на ренде. Ова е прилично макотрпен процес, по што ќе биде неопходно долго и темелно за да се измијат рацете.

За да го избегнете ова можете да користите нормални тенки ракавици, но постои начин и да се олесни самиот процес на рендање такашто ќе се употреби најевтиното растително масло при рендањето. Како?

Па со него намачкајте го рендето, па потоа почнете да го рендате цвеклото. Кујнскиот прибор ќе биде многу полесно да се измие по процесот на рендање.

Многу готвачи си го олеснуваат животот и со сок од лимон и оцет кои ќе помогнат да се заштити рендето. Но, после ваква постапка, задолжително добро измијте ги рацете и нанесете крема.