Како да направите „колд бру“ кафе? (ВИДЕО)

Фото: Pexels
149

Кафето со ладна подготовка може да има неколку здравствени придобивки, па не е лошо да ја испробате и оваа верзија

Кафето со ладна подготовка се здоби со популарност меѓу љубителите на кафе во последниве години.
Наместо да се користи топла вода за да се извлече вкусот и кофеинот од зрната кафе, кафето со ладна подготовка се потпира на времето. Односно, се приготвува лесно, но се чека долго.

Советуваме да се направи поголема количина која може да се чува во фрижидер.

Инаку, веќе пишувавме дека кафето со ладна подготовка може да има неколку здравствени придобивки, како што се поттикнување на метаболизмот и заштита на здравјето на срцето. Некои луѓе сметаат дека кафето со ладна подготовка е понежно за стомакот од другите видови кафе.

Како се приготвува ова кафе погледнете во видеото подолу:

@ethanrodecoffee

how to make cold brew at home i swear people over complicate the cold brew thing. you don’t need any fancy automatic cold brew makers. a mason jar with a toddy bag works amazing too. another tip I forgot to mention in the video is to use older coffee beans for cold brew. like if you have any beans on their way out just turn em into a cold brew and let them steep for 24-36hrs. tastes great and less waste.

♬ original sound – Ethan Rode